Wednesday, March 26, 2014

Antara "Surirumah" dengan "Part Time Internet Marketer" atau "Full Time Internet Marketer"



Salam dan jumpa lagi,

Kali ni aku nak ceta skit satu tajuk yang mungkin dah biasa kot korang dengar. Cuma sekadar nak minta pandangan korang kalau korang setujulah. X setuju pun xpe, bukannya ada apa pun, saja jer nak post.

Ok lah, aku ni keja gomen biasa jer. tiap2 bulan dapat gaji, sama la mcm korang kot, x kisah la keja gomen ke swasta ke, full time apa pun, ke part time, suma ada gaji kan..yela ni kan aktif income kita..dalam pada tu jugak, ada juga yg wat keja part time kan, nak cari duit lebih, so, sambil bgtau keja kita ni, kita pun bgtau la gak kita wat part time apa kan..

Bagaimana ngn surirumah lak? Ada gaji ke diorg ni? Kalaulah anda yg baca ni antara surirumah gak, kalau org tanyalah kan, member2 sekolah yg lama la contohnya, eh, ko keja apa skrg? nak jawab apa ek agak2.."aku keja surirumah?" atau "aku x keja", "aku jaga anak jer kat umah". Btw, sebelum korang mula salah paham, post ni bukan nak kata sapa2, just nak share jer, dan cuba lihat dari sudut positif maksud aku ni yer.

Macam mana kalau kita ubah skit, maksud aku yg keja surirumah ni..kalau pasni ada org tanya korang keja apa, jgn bgtau korang keja surirumah..bagi nampak best skit, bgtau la mcm ni.. "aku keja Part Time Internet Marketer", atau "aku keja Full Time Internet Marketer"..nampak mcm best kan? tapi apa nak kena wat.. xyah susah2 nak cari keja pun sebenarnya, tukar gelaran tu jer, tapi sambil2 tu cuba cari peluang2 yg ada kat internet ni, mcm2 ada, boleh wat online business, wat dropshipping ke, wat kedai online ke, jual ebook ke, dll lagilah..jadikan keja-keja ni semua sebagai satu sambilan yg boleh dapatkan income tambahan pada family..

Yang aku cuba nak sampaikan disini adalah, bagi nampak yang kita ni ada keja, satu kerjaya atau career. sbb kat luar sana tu, asal kalau sebut surirumah jer, mesti ada yg fikir ke arah negatif kan. Minta maaf sekali lagi, bukan nak menyinggung mana-mana pihak, aku sendiri respect org nak bernama "surirumah" ni, mcm2 diorg buat, dan kena ingat bukan senang nak uruskan sebuah keluarga kan.. cuma lihat ke arah positif apa yg aku cuba sampaikan ni.

Jumpa lagi..

Sunday, March 23, 2014

Nrelate: Letakkan Post "Yang Berkaitan" dengan Blog Anda dan Boleh Hasilkan Income?

Salam,

Pagi ujung minggu ni aku xde plan ke mana2..ingat nak rehat2 kat umah jer. So arini ada masa aku nak godek2 skit blog aku ni mana patut. Aku ni sebenarnya kategori noob gak dalam wat blog ni, belajar wat pun sendiri2 jer, kaedah try and error. Sambil2 explore ni cuba test apa2 yang terbaru ke..lagipun pada aku wat sendiri ni best, kita cub2, pastu syok pulak kan kalau menjadi.

Aku dari tadi sebenarnya nak bubuh satu tool ke widget ke, apa2 la yg korang nak panggil ni, ke blog aku. Yang post-post berkaitan tu..so bila search aku tgk byk yg buh kat blog yg pakai LinkWithin. Korang mesti tau kot..jadi aku pun try la buh kat blog aku...nampak mcm senang jer, add on gitu jer..tapi bila view blog ni, x kuar lak gambar. Jadi mcm biasa la, cari kat internet mcm mana nak edit atau fix error ni, jumpa..pastu aku wat, mcm nak menjadi tapi x menjadi gak..

Pastu aku search, option lain, dalam pada tu aku terjumpa satu blog mat salleh ni yg ada bgtau psl benda ni, dia cakap kalau pakai LinkWithin ni sebenarnya x berapa bagus sebab ianya dalam kategori Parasit Widget dan x berapa bagus untuk SEO korang. Pulak dah..hehe. Korang baca sendiri la kat SINI

"Bloggy Thursdays: Why I Stopped Using LinkWithin (And Switched to nRelate)"



Jadi, aku pun pikir elok gak aku try yang dia suggest tu, namanya nRelate. Korang boleh check gak dengan klik bannernya yang ada bawah post akhir aku ni yang ada gambar nRelate mcm kat bawah ni:




Aku pun x explore dengan detail lagi gak sebenarnya sbb nak try dulu. Tapi bila register dan pakai menjadi lak..macam yg korang tgk kat bawah sekali blog aku ni la.. 

Dan yg aku perasan diorg ni mcm wat affiliate gak, kira ada bagi komisen gak, bab ni aku nak ceta skrg pun aku x berapa pasti, nanti kalau dah tau aku post balik psl ni sbb tujuan aku pun nak cari widget yang boleh letak psl post2 yang berkaitan ni..tapi kalau korang ada produk yang nak iklankan rasa aku boleh try kot sbb nRelate ni ada wat "Partner Program". Korang cuba baca la nanti k. Ada minah ni pun ada ceta psl ni tapi x detail gak.. Baca SINI

Nanti korang tgk la, aku just nak share jer..

Jumpa lagi..


Friday, March 21, 2014

Teknik Membina Network TTTE Menggunakan Sistem AutoPilot...PERCUMA!

Salam dan jumpa lagi,

Lanjutan daripada post aku sebelum ni psl Membina Network, kat sini aku nak share salah satu tenik yang pada aku amat sesuai sekali nak gunakan dalam kita nak membina rangkaian atau Network ni. Sebelum tu cuba perhatikan fakta kat bawah:

  • Setujukah korang jika dikatakan, 99.99% kegagalan Biz berpunca daripada TIADA NETWORKING?
  • Biasanya, sebelum melakukan sesuatu Biz, kita perlu mengeluarkan MODAL dahulu, then baru boleh develop network, betul kan?


Ok, sekarang aku nak share apakah Teknik tu..namanya AutoPilot.


Apakah itu AutoPilot?





AutoPilot adalah Teknik Penajaan yang boleh membantu anda membina rangkaian rakan niaga anda. Dengan menggunakan Teknik AutoPilot ini, Kita akan develop network kita dahulu sebelum kita memulakan biz yang di tawarkan. Anda di beri peluang selama 30 hari untuk TEST kemampuan diri anda untuk develop network anda TANPA sebarang bayaran.


Tidak seperti biz yg lain, anda perlu BERMODAL dahulu barulah boleh mulakan bisnes tersebut kan?


Dalam AutoPilot,sebaik saja anda sign up FREE AutoPilot, anda sudah boleh memulakan Biz ini. MODAL adalah perkara nombor 2,Perkara PERTAMA ialah anda bina rangkaian Rakan Niaga anda dahulu.

Dengan Teknik AutoPilot,tugas anda telah dipermudahkan, anda hanya perlu promosikan link AutoPilot yg diberikan kepada anda. Dengan mempromosikan link tersebut anda sebenarnya sedang membina rangkaian rakan niaga anda.



AutoPilot memberi anda 30 hari Trial days.

Konsep AutoPilot "develop network dulu, bayar kemudian"


Anda boleh TEST dulu kemampuan diri anda dan teknik AutoPilot ni, jika terbukti anda berjaya develop network anda dalam tempoh 30 hari tersebut dan teknik ini jug sesuai dengan anda, baru anda ambil tindakan untuk UPGRADE.


Anyway, Sebaiknya anda DAFTAR PERCUMA dulu, lebih senang untuk nampak bagaimana sistem ini berfungsi



Hanya 3 langkah mudah untuk sertai dan ajak orang lain untuk join AutoPilot. Ianya semudah 123 saja :-


  1. SIGN-UP FREE MEMBER DULU DI SINI
  • Setelah sign-up, anda akan diberi ID AutoPilot dan web replika AutoPilot kepunyaan anda.

  2. BINA RANGKAIAN PERNIAGAAN (DEVELOP NETWORK)

  • Dengan mengajak mereka sign-up AutoPilot di bawah link AutoPilot anda, mereka akan jadi sebahagian daripada rangkaian perniagaan (network) anda.System akan automatically park mereka di dalam Team anda. 
  • So, antara minta duit kat client berbanding minta client sign-up Free AutoPilot akaun... mana lagi senang?

   3. BERTINDAK


  • Bila sudah terbukti diri anda berkemampuan untuk develop network, barulah anda "BERTINDAK" untuk menyertai biz ini.

Dengan menyertai AutoPilot dan bisnes yg kita jalankan dalam AutoPilot adalah Bisnes Simkad TTTE (Tune Talk Tone Excel), anda akan dapati Teknik ini akan membantu anda mendapatkan Rangkaian atau Network anda dengan mudah. Ianya terbuka kepada NEW member dan AHLI SEDIAADA TTTE.


Anda akan mendapat perkhidmatan yang disediakan kepada anda dan pelanggan anda iaitu;

  • Membina network anda dan client anda.
  • System akan daftarkan TTTE dimana IDP penaja adalah IDP anda didalam TTTE untuk client anda di dalam network AutoPilot.
  • System akan pos laju simkad dan buku panduan kepada client anda.
  • Tugas anda dan client anda dalam biz TTTE telah dipermudahkan, hanya promosikan link AutoPilot masing-masing, ajak kawan sign-up free autoPilot dan keep-in touch dgn mereka.

Bermakna anda tak perlu simpan stok simkad dan jumpa client langsung.
Dengan Teknik AutoPilot, kita beri orang peluang untuk develop network mereka dahulu, sebelum mereka sertai biz TTTE anda.

Jangan tunggu lagi, DAFTAR PERCUMA SEKARANG, atau KLIK Banner di bawah dan tempah kedudukan anda untuk melihat bagaimana sistem ini berfungsi.



Thursday, March 20, 2014

Rakan Niaga Nuaraca Network

Salam dan Jumpa lagi


Korang perasan di sebelah kanan blog ni ada satu section ni kan? dan setakat post ni ditulis, data yang ada setakat ni macam kat bawah ni:


KUALA LUMPUR / LEMBAH KELANG


SELANGOR



PUTRAJAYA



Azlan- 013 - 7300065



KELANTAN

Pasir Mas - 
Suhaimi - 01112976187


SABAH


Kota Kinabalu / Sepanggar / UMS / Menggatal
Nuaraca - 012-2876187


Keningau/Nabawan -
Asmawi 014-6722697 / 010-5240787



SARAWAK

Ruby 0178157052



ok, mmg kecil lagi rangkaian rakan niaga Nuaraca Network ni..tapi dari masa ke semasa ianya akan membesar dan membesar. Amat penting utk kita ada rangkaian kita sendiri sbb dalam nak wat bisnes ni susah gak kalau kita nak bergerak sendiri..melainkan kalau bisnes yang kita wat tu mmg style "lone ranger", cthnya main forex dll.


Tujuan Rakan Niaga sebenarnya utk sama-sama membantu antara satu sama lain. Jgn bimbang psl persaingan antara rakan-rakan niaga kita, konsepnya mudah, saling bantu membantu, rezeki akan ada. Hari ni kita tolong org, esok lusa kalau bukan dia tolong kita, org lain akan tolong kita. Ni juga memudahkan utk kita menguruskan satu-satu perkara tu. Cthnya kalau ada prospek di luar coverage kita yg kita susah nak handle sbb faktor lokasi dan dia nak jumpa face to face, pass jer kat rakan kita, kita x rugi sebenarnya..tgk dari sudut long term..kita wat bisnes bukan nak sekejap jer, kalau boleh nak kekal lama..


Rangkaian ni juga penting dalam kita nak senang bergerak, sama-sama boleh berkongsi idea dan kepakaran masing-masing. Ada org tu pandai dalam bab tertentu..gunakan sebaiknya utk kepentingan bersama. Sbb tu org kata "Sharing is Caring" tu. Jadi kalau kita dah wat keputusan nak wat bisnes yg sebegini, jaga rangkaian kita dan tolong mereka..biar sama sama dapat naik..

Jumpa lagi.

Saturday, March 15, 2014

Plan Pemasaran Tone Excel

Plan Pemasaran Tone Excel


Apabila anda telah menaja atau memperkenalkan bisnes ini kepada orang, orang itu juga akan membeli Kad Sim Prepaid Tone Excel-WOW. Apabila anda mendaftar mereka secara terus atas tajaan anda, maka anda dapat Insentif Bonus Rujukan sebanyak RM20.00. Seterusnya, setiap kali beliau Top Up KAD SIM tersebut anda akan dapat komisyen tak kiralah di mana mereka beli Top UP itu. Anda boleh melakukan tajaan ini tanpa had maksimum.


1. Pendapatan Insentif BONUS RUJUKAN (FAST TRACK BONUS)




Jika anda sponsor seramai 10 orang dibawah tajaan anda di L1 (level pertama) dalam sebulan, maka anda layak menerima insentif ini pada kadar RM20.00 seorang iaitu sebanyak:
RM20.00 x 10 orang = RM200.00
RM200.00 sebulan!!

Paling menarik, jika mereka pula merujukkan bisnes ini kepada orang lain, anda juga berpeluang untuk mendapat KOMISYEN Top Up daripada orang-orang baru tersebut yang anda tidak kenali. Inilah yang best, kerja sekali tetapi pendapatan berulang kali selagi mereka Top Up.



2. Pendapatan Insentif KOMISYEN TOP UP


A. Tahap I : Jumlah Top Up peribadi bulanan anda RM20.00-RM59.99
 



Bilangan ahli di setiap aras adalah infiniti, ini bermakna anda boleh merujuk atau sponsor seberapa ramai yang anda mahu pada mana-mana aras.

Contohnya:

Jika anda sponsor seramai 10 orang di L1 (aras pertama), maka setiap bulan sekiranya mereka Top UP minimum iaitu RM30.00, maka anda akan dapat:
10 orang x RM30.00 x 6% = RM18.00

Sekiranya 10 orang sahabat anda tadi sponsor 10 sahaja, maka di L2 (aras kedua) anda sudah ada 100 orang, sekiranya mereka Top UP sebanyak RM30.00 setiap bulan, maka anda akan mendapat komisyen sebanyak:
100 orang x RM30.00 x 3% = RM90.00

Sekiranya 100 orang tadi sponsor 10 sahaja setiap seorang, maka di L3 (aras tiga) anda sudah ada 1000 orang, maka komisyen anda setiap bulan jika mereka Top UP sebanyak RM30 adalah:
1000 orang x RM30.00 x 11% = RM3,300.00

Maka jumlah keseluruhan komisyen yang akan anda perolehi adalah:
RM18.00 + RM90.00 + RM3,300.00 = RM3,408.00



B. Tahap II : Jumlah Top Up peribadi bulanan anda melebihi RM60.00

 


Contohnya:

Jika anda sponsor seramai 10 orang di L1 (aras pertama), maka setiap bulan sekiranya mereka Top UP minimum iaitu RM60.00, maka anda akan dapat:
10 orang X RM60.00 x 10% = RM60.00

Sekiranya 10 orang sahabat anda tadi sponsor 10 sahaja, maka di L2 (aras kedua) anda sudah ada 100 orang, sekiranya mereka Top UP sebanyak RM60.00 setiap bulan, maka anda akan mendapat komisyen sebanyak:
100 orang X RM60.00 x 3% = RM160.00

Sekiranya 100 orang tadi sponsor 10 sahaja setiap seorang, maka di L3 (aras tiga) anda sudah ada 1000 orang, maka komisyen anda setiap bulan jika mereka Top UP sebanyak RM60 adalah:
1000 orang X RM60.00 x 13% = RM7,600.00

Maka jumlah keseluruhan komisyen yang akan anda perolehi adalah:
RM60.00 + RM180.00 + RM7,800.00 = RM8,040.00


Itu hanya contoh jika masing-masing sponsor 10 orang sahaja dan Top UP minima RM30 dan RM60. Saya yakin dengan program sekecil ini dengan mudah anda boleh melakukan lebih dari itu. 

Pembayaran insentif Bonus Rujukan akan dilakukan 2 kali sebulan iaitu setiap 2 minggu, mereka yang didaftar pada 1hb. hingga 15hb., bayaran akan dikreditkan pada 30/31hb. Manakala pendaftaran pada 16hb hingga hujung bulan, bayaran bonus ini akan dikreditkan pada 11hb bulan berikutnya.

Bagi bayaran insentif Komisyen Top Up pula, bayaran komisyen akan dilakukan pada setiap 21 haribulan terus ke akaun bank anda dengan syarat bayaran minima RM30.00.

Kelebihan seterusnya, downline anda tidak perlu bersusah payah mencari anda untuk Top UP, mereka boleh Top UP di mana-mana saluran Top Up dan anda tetap dapat komisyennya.

Kelayakan untuk menikmati insentif-insentif diatas adalah anda dikehendaki Top Up minima RM20 pada bulan tersebut. Jumlah maintain bulanan ini tak semestinya sekaligus, boleh Top UP sedikit demi sedikit asalkan jumlah sebulan mencapai minima RM20.00.

Jika tak maintain beli Top Up RM20.00 sebulan akaun anda tidak akan mati, cuma tak layaklah dapat komisyen untuk bulan itu. Tapi ini tak jadi masalah, kerana kebanyakan daripada pengguna prepaid menggunakan prepaid lebih daripada tu setiap bulan.



Secara ringkasnya adalah seperti Jadual di bawah:



Bagaimana nak promosikan TTTE ni?

Salam dan jumpa lagi.

Bab nak promosikan bisnes ni sebenarnya yg paling mencabar kan?
macam aku pun, aku sebenarnya bukan jenis yg suka bisnes cari2 org ni. Senang ceta aku suka bisnes yg boleh wat sendiri2 tanpa perlu nak ceta sgt atau ajak org.

Perlu diingat juga dalam masa yg sama, aku ni bukan juga org yg dah dikategorikan sebagai org yg terrer yang ceta psl promosi, anggap saja aku berkongsi ilmu yg aku tau setakat yg ada utk perkongsian bersama.

ok lah, pada aku kalau kita nak promosikan sesuatu x kira lah apapun, yg penting kena ada beberapa perkara spt "branding" dan "networking". Ni kira mcm asas la. Kalau kita nak promosikan secara biasa, rasa aku korang lagi tau macam mana nak wat. bergantung dan terpulang kepada siapa yg ko nak perkenalkan lah.

Contohnya mcm ni, macam mula2 aku nak promosikan benda ni, aku cuba perkenalkan kepada beberapa orang rakan aku dengan niat nak berkongsi maklumat. cerita la semua apa yg korang tau psl benda ni, nanti mesti diorg akan tanya banyak benda kan? kira macam latihan juga la sebelum korang mula nak promosi pada org yg belum kenal.. pastu boleh kenalkan pula pada family ngn saudara mara. ajak mereka join, bgtau jela modal murah, risiko xdela sgt, tp kalau rajin, boleh dapat lebih..buat sambil-sambilan jer dulu..

Dalam pada tu, kena la juga siapkan utk nak promosikan di internet ni, gunakan lah benda-benda atau tools yg korang tau..blog ke, facebook ke, twitter ke mcm2 lagi la..wat persiapan skit..aku pun xdela reti sgt pakai benda2 ni, tp study la juga wat..xdelah susah sgt kan, mcm kita wat posting update biase jer kalau kat fb tu, cuma bgtau jer korang sedang wat bisnes ni..kalau ada yg bgtau berminat, terangkanlah elok2 kat diorg, biar diorg faham dulu, senang nanti diorg nak wat...

ni yg mcm aku dah buat:

kat blog ni kat sini lah > http://nuaraca.blogspot.com/

kat FB aku > https://www.facebook.com/nuaraca

kat Group FB > https://www.facebook.com/groups/EmpayarToneExcel

dan yang paling best > http://www.bisnestoneexcel.asia/hop.php?ref=nuaraca

sebab apa aku cakap best, sebab ni promosi pakai web affiliate, senang ceta bila korang pakai web macam ni, korang akan ada link sendiri pakai reference sendiri, jadi korang x perlu susah2 nak wat web, sistem dah ada, cuma pakai jer bila nak promosikan..kalau korang join aku nanti, korang pun akan dapat benda yg sama, benda ni dah diconfirmkan oleh upline aku..mudah kan?

Dalam pada benda, nak sentuh skit pasal networking ni, sbb pada aku ni pun penting gak. Networking ni akan membantu korang dalam nak bergerak buat benda ni nanti. Cuba bina networking korang sendiri, rangkaian yang akan membantu korang. Sebagai contoh, boleh tgk kat sebelah kanan blog ni, ada nampak satu ruangan yg aku nama "Rakan Niaga Nuaraca Network" kan? Tujuannya supaya mana-mana org yg join bawah kita nanti akan membantu kita dan dalam masa yang sama kita juga membantu mereka. Contohnya korang ada member kat Perlis, jauh tu..kalau ada org di Perlis yg berminat nak join, korang boleh minta rakan niaga korang kat Perlis tu tolong uruskan, secara x langsung network korang juga akan membesar. Macam tu juga la sebaliknnya, sama-sama bantu...nanti bisnes ni akan lebih mudah bergerak..berada di network yg betul akan memudahkan korang juga nanti..

Psl branding la, rasanya aku ada ceta skit psl ni dalam post aku dulu. yg ni mcm mana korang nak membina nama korang..ni juga sebab nape aku guna nama "Nuaraca" ni atau "Nuaraca Network". Kalau kita guna nama betul kita yg panjang tu mungkin org susah nak ingat, jadi kita bina satu nama brand kita sendiri..di masa akan datang biar nama ni berkembang...dan org tau apa kita buat..mungkin orang xnak join kita sekarang, tapi bila diorg berminat kemudian...dia akan cari kita balik...mcm mana nak ingat..buat satu tagline, setiap kali kita wat post, ni sifu aaku ajar dulu..

so, skrg aku nak wat tagline aku..mcm ni cthnya:

"Ingat Nuaraca, Ingat Tune Talk, 
Ingat Tune Talk Ingat Nuaraca"

Pasala nak promosi ni juga, ikut kesesuaian yg korang rasa ok, ada yg suka cara konvensional, jumpa2 org ceta secara face to face, ada yg suka cara online marketing, ada yg wat full time, partime dan macam2 lagik la..terpulang ikut citarasa masing2...yg penting kita akan dapat hasil kalau kita rajin..kita mesti tau samaada kita dah bersungguh atau tidak..x boleh la nak harapkan org bantu kita..kita kena juga berusaha sendiri.. org yg dapat income lebih tu sbb diorg rajin promosi...org hanya akan tau apabila kita bercerita...kan rugi kalau ada antara kawan2 atau sedara kita join dengan org lain nanti...sedangkan patut kita yang ajak mereka dulu...jgn sampai nanti diorg ckp.. aku mmg nak join lama dah, xde org yg nak ajak aku, yg ko x bgtau aku ko join nape...hehe

ok lah jumpa lagi..

ingat...

"Ingat Nuaraca, Ingat Tune Talk, 
Ingat Tune Talk Ingat Nuaraca"



Wednesday, March 12, 2014

TTTE: Projek dah bermula


Salam,

Aku dah pun mulakan projek TTTE ni. Macam yang aku bagitau sblm ni, nak mulakan bisnes ni xde la susah sgt, mudah jer..kena ada modal RM90 jer. Tapi elok dapatkan sekali Buku Panduan berharga RM10 kalau nak join sbb buku ni akan banyak membantu nanti kemudian sbb banyak maklumat leh dpt kat situ.


Mana nak dapat SIMKAD ni?



Boleh dapat dengan menghubungi aku, atau mana2 rakan niaga Nuaraca Network terdekat atau contact mana2 pengedar terdekat yg korang tau, ataupun boleh berus terus dari HQ

Dah dapat SIMKAD ni bolehlah terus aktifkan simkad ni. Sbb simkad ni time dapat xde no, jadi pas kita aktifkan baru diberi no. tel dan juga no. id kita.


Macam mana cara nak aktifkan simkad ni?

Xde la susah, ikut aja arahan SMS macam contoh yang ada kat Buku Panduan tu di mukasurat 14, 15, 16 & 17

Ringkasan; taip -

ad NamaPenuh NoSimkad8Terakhir NoIC AlamatRingkas Poskod NoPilihan1 NoPilihan2 NoPilihan3 LineLama NoLama Bank NoAkaun idp321459

Contoh:
ad Suhaanuar bin Mohamad 8017788 791113035685 No 5 University Apartment 88400 1234 5685 6187 maxis 0122876187 maybank 166010059914 idp321459

dan hantar ke 0111-546-1301

Penting:
# Alamat ringkas tak perlu BANDAR dan NEGERI
# Maklumat Bank tu x wajib, boleh update kemudian di website
# No. line lama tu pun x wajib, tu kalau nak tukar pakai yg sekarang, boleh wat kemudian.
# Masukkan idp321459 (Ianya adalah IDP saya)


* Rujuk betul-betul mukasurat 14, 15, 16 dan 17 terlebih dahulu. Jika setelah sms, dalam tempoh 1 jam biasanya anda akan menerima reply yang disertakan nombor TuneTalk anda sudah aktif dan no IDP anda akan turut disertakan.


Dah berjaya tu, korang akan dapat No. Telefon ngn NO. ID. Kena antar SMS atau call ke mana-mana no. telefon dulu baru dikira sebagai aktif, dan upline korang akan dapat RM20 sebagai bonus penajaan.



Selepas tu, apa nak wat?

Dah dapat ID Penaja tu dah boleh dah mula cari org, cerita dan ajak diorang join. X yah ajak sapa-sapa yg x kenal dulu pun xper, ajak family ngn member2 terdekat dulu tukar simkad ni, dapatkan feel lu biar ada org bawah kita, baru best nak start kan..


Korang pun boleh tgk kat web company, sbb kat sini dah wujud akaun korang.
Websitenya : http://www.toneexcel.com


Kat sini bahagian Login tu, korang buh NO IC korang, pasword sementara 1234, nanti update la tukar, ngn kemaskini mana2 patut kat ruangan profile tu, maklumat bank dll.


Ni rupa web company:







Nanti dah login, korang boleh view la, profile korang, ngn maklumat pasal bonus suma ada kat situ, macam aku punya ni..bonus mmg xde lagi sbb baru jer join hehe..



Rasanya mudah jer nak join kan? Bab nak promote ni payah sikit kan? xper, benda ni xperlu nak tergesa-gesa. Wat preparation lu mana patut..macam aku ni pun aku kemaskini balik blog aku, facebook ngn wat group, leh rujuk kat sebelah kanan blog ni utk details..Yang penting pada aku, korang dah bermula..lambat atau cepat tu bergantung pada rezeki gak, tau awal pun tapi x bergerak gak sama gak kan..


Nanti kita bincang macam mana nak kembangkan lagi bisnes ni, teknik yang betul, networking dll. Kat facebook group tu nanti aku akan update tips dan info terkini dari masa ke semasa. Blog ni kira macam nak bagi nampak dulu mcm mana..


Jumpa lagi..

Link Partner

Nuaraca

Letakkan Logo ini dengan menggunakan kod di atas ke web atau blog anda dan emailkan web atau blog anda ke

nuaraca@gmail.com

Tone Excel Referral WOW Program

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP